Långpannebullar med vaniljkräm

 
 
 
 
 
 
Enkelt sätt att göra goda bullar..:) Vill man göra egen vaniljkräm så går det såkklart lika bra.. annars är detta en snabb och smidig variant. 


 
ca 28 bitar
 
  • 25 g jäst
  • 3 dl mjölk (fingervarm)
  • 1 tsk kardemumma
  • 125 g smör (rumsvarmt)
  • 1 dl strösocker
  • 1 nypa salt
  • 2 ägg
  • 9-11 dl vetemjöl
Fyllning:
  • 1 påse snabbmarsánpulver
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 1/2 msk vaniljsocker
Pensling och garnering:
  • 1 ägg
  • mandelspån
  • pärlsocker

 
  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp.
  2. Tillsätt kardemumma, smör, socker, salt, ägg och mjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. 
  3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min. 
  4. Tryck ut degen i en långpanna, ca 30x40 cm, med bakplåtspapper. 
  5. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Fyllning: Blanda marsánpulvret med mjölken och vaniljsockret. Låt blandningen stå och tjockna i några minuter. 
  7. Tryck ut ca 28 hål, jämnt fördelade över degen, med pekfingret. Fyll hålen med vaniljkräm.
  8. Pensla degen med uppvispat ägg och strö över mandelspån och pärlsocker.
  9. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20-25 min. Låt den svalna i formen. Skär kakan i rutor innan servering.

Kommentera här: