0 Läs mer >>
 
Gottgottgotteligott ;) 
 
 
100 g smör 
2 st ägg 
1.5 dl strösocker 
1 tsk vaniljsocker 
2 dl mjölk 
4 dl vetemjöl 
2 tsk bakpulver 
1 nypa salt
 
Fyllning:
3 st stora äpplen 
1 msk smör till stekning 
2 msk strösocker 
2 tsk malen kanel 
 
Smuldeg:
75 g kallt smör 
2 dl havregryn 
1 dl vetemjöl 
1 dl strösocker
 

1. Sätt ugnen på 175 grader om du vill göra stora muffins, och 200 grader om du vill göra små. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör och mjölk.

2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.

3. Skär äpplena i klyftor. Stek dem i smör, strösocker och kanel. Låt svalna.

4. Blanda äpplena med muffinssmeten och fyll formarna till 2/3 med smet.

5. Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke.

6. Strö lite smuldeg på toppen av varje muffins.

7. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.


 
 
 

Äppel- och kanelmuffi...