Chokladbiscotti

 
 
 
 
 
Jättegoda, knapriga skorpor som håller länge :) Det är alltid roligt att ge bort något man gjort själv som en del av en present eller bara för att visa lite uppskattning .. Denna veckan firar vi mammas födelsedag och då fick det bli lite goda chokladbiscotti. 

 
ca 50 st
 
  • 50 g mandelspån (rostade)
  • 50 g mörk choklad
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • rivet skal av 1/2 apelsin
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver


  1. Sätt ugnen på 175 grader. Grovhacka chokladen.
  2. Mixa ägg, socker, vaniljsocker, salt, apelsinskal, mjöl, kakao och bakpulver i matberedare till en smulig deg. Stjälp upp den på lätt mjölat bakbord och knåda för hand så degen går ihop fint. Knåda in chokladen och den rostade mandeln. 
  3. Dela degen i 2 bitar, rulla ut dem till plåtlånga längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 25 minuter.
  4. Ta ut plåten och sänk ugnsvärmen till 120 grader. Skär längderna i sneda bitar, drygt 1 cm breda. Vänd dem så att snittytan kommer uppåt och torka sedan i ugnen tills skorporna är helt torra, ca 35 min. 
  5. Låt skorporna svalna helt på galler och förvara sedan i burk med tättslutande lock.
 
 
 
 

Kommentera här: