Björnbärsglass med vit chokladsås och blåbär

 
 
 
 
Första försöket att göra egen glass på väldigt länge. Glatt överraskad över resultatet! Enkelt att göra och riktigt, riktigt gott..:) Vill du göra laktosfritt? byt ut färskosten + grädden mot laktosfria produkter och byt ut den vita chokladen mot mörk choklad av god kvalitet. Vill du göra äggfri? uteslut äggulorna..
 
* För 4 personer
 
  • 250 g frysta björnbär
  • 2 äggulor
  • 5 msk honung
  • 1 dl philadelphiaost
  • 1,5 dl vispgrädde
  • blåbär

Vit chokladsås:
  • 100 g vit choklad
  • 1 dl vispgrädde


  1. Halvtina björnbären. Mixa björnbär, äggulor, honung och färskost med stavmixer eller i matberedare.
  2. Vispa grädden och rör ner i bärmoset.
  3. Frys i en bunke i minst 4 timmar.
  4. Vit chokladsås: Grovhacka chokladen. Värm grädden i en kastrull. Rör i chokladen och låt den smälta.
  5. Låt glassen stå i rumstemperatur 30 min före serveringen. Skeda upp glassen. Strö över blåbären och ringla över såsen. 

Kommentera här: