Aprikosrutor med kokostäcke
God kaka som är perfekt att göra när man är många. Går även bra att frysa.
ca 25-30 rutor
250 g konserverade aprikoser (1 burk)
200 g smör
2 ägg
4 dl strösocker
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
3 dl mjölk
3 msk kokos till långpannan
Kokostäcke:
25 g smör
1 dl vispgrädde
3 dl ljus sirap
200 g kokosflingor
- Skär aprikoserna i små bitar. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten tillsammans med mjölken och det avsvalnade smöret.
- Smörj och bröa en långpanna med kokos. Bred ut hälften av smeten i långpannan. Fördela aprikoserna jämnt över hela ytan och bred över resten av smeten. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 15 min.
- Kokostäcket: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och låt sjuda sakta i 10 min.
- Ta ut kakan. Bred på kokostäcket och grädda i ytterligare ca 10 min. Skär kakan i lagom stora rutor innan den svalnat helt.