Jordnötskakor med choklad


Ett jättegott recept på sega och goda kakor som jag fått av min kollega Maria. :) Kul att göra något som man provsmakat innan och vet är jättegott :)
ca 24 st
225 g osaltat smör (rumsvarmt)
200 g (drygt 2 dl) socker
200 g (2 1/4 dl) muscovadosocker
2 ägg (gärna stora)
1 tsk vaniljsocker
240 g jordnötssmör (gärna med bitar av jordnötter)
340 g (5 1/2 dl) vetemjöl
2 1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
75 g mörk choklad (grovhackad)
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rumsvarmt smör vispas ihop med sockret. Använd elvisp på låg hastighet.
- Vispa i ett ägg i taget.
- Vispa i vaniljsocker och jordnötssmör.
- Blanda de torra ingredienserna för sig och blanda sedan i dem i smeten.
- Rör sist i chokladhacket.
- Rulla 24 bollar och fördela dem på bakplåtspapper (6 plåtar). Kakorna kommer flyta ut och bli stora.
- Grädda i ugnen i ca 10 min. Kakorna ska vara sega. Låt dem svalna lite innan du flyttar över dem till ett galler för att svalna helt.