Bountyrutor


Chokladbotten :)

+ kokoskräm :)

+ choklad :)
Tycker du om godiset Bounty? Då är denna supergoda kaka som bakas i långpanna ett hett tips! God chokladbotten-mumsig kokoskräm-toppas med ännu mer choklad..:) Gjorde dessa förra veckan att ha och sälja i ridklubbens cafeteria på våra dressyrtävlingar. Inte en bit kvar när söndagens tävlingar var klara! :)
ca 24 st
Botten:
3 ägg
4 1/2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
4 msk kakao
225 g smör
2 dl kokande vatten
Kokoskräm:
225 g smör
4 dl florsocker
2 ägg
1 påse kokos (ca 200 g)
Garnering:
200 g ljus choklad
1/2 msk olja
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker poröst i en bunke.
- Blanda ner vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och kakao i äggblandningen.
- Smält smöret och koka upp vattnet i samma kastrull. Tillsätt den varma blandningen i bunken. Vispa ihop till en smet.
- Smörj och bröa en långpanna (ca 24x30 cm).
- Bred ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen 20-25 min.
- Kokoskräm: Smält smöret i en kastrull. Blanda ner florsocker, ägg och kokos.
- Kyl kakan i frysen i ca 30 min när den svalnat efter gräddningen. Bred på kokoskrämen på chokladbottnen.
- Garnering: Smält chokladen över vattenbad. Blanda ner oljan. Bred ut chokladen över kokosfyllningen och låt den stelna. Skär sedan i rutor med en en vass kniv. Förvara kakan i kylskåp.