Jordgubbsglass

 
 
 
 


Har du massor med jordgubbar som du inte vet vad du ska göra med och är trött på alla tårtor från midsommar... då är denna goda jordgubbsglass ett bra tips! :)
Hemligheten bakom denna härliga glass är kondenserad mjölk och smulade maränger.
Smula inte marängerna för smått, då kommer de inte märkas av alls. 
Ta fram den i tid..den tar lite tid på sig att mjukna, räkna med ca 20 min..

  • 8 personer
Tid: ca 20 min + tid i frys
 
  • 600 g jordgubbar 
  • 2 dl sötad kondenserad mjölk
  • 1 tsk vaniljpulver 
  • 6 dl vispgrädde
  • 30 g maränger ("smulade" i stora bitar el hela)

  1. Mixa 500 g av jordgubbarna i en matberedare tillsammans med 3 msk av den kondenserade mjölken till en puré. Skär resten av jordgubbarna i skivor.
  2. Lägg resten av den kondenserade mjölken, grädden och vaniljpulvret i en stor skål. Vispa med elvisp tills blandningen blir tjock, fluffig och lite seg.
  3. Vispa snabbt i en fjärdedel av jordgubbspurén, vänd sedan ner maräng och de skivade jordgubbarna. 
  4. Skeda upp i en frystålig form och klicka i resten av purén. Rör om med en sked för att skapa fina mönster. 
  5. Täck med plastfolie och frys tills det blivit glass.

Kommentera här: