Fil-&sirapslimpa

 
 
 
Blev mycket brödbakande i stugan förra veckan när det fina vädret lyste med sin frånvaro...
här är ett av recepten vi gjorde. En limpa som bakas i en rund form, enkel att göra och väldigt god :)
 
4 1/2 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
2 dl vetekross
1 dl havregryn
2 1/2 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor
 
Man kan även tillsätta 1 dl hasselnötter om man vill ha det. och man kan även byta ut 1 dl av vetekrosset mot rågkross. 
 
Garnering:
Havregryn
ev. 1/2 dl hackade hasselnötter
 

 
  1.  Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda filmjölk och sirap i en bunke.
  3. Blanda alla torra ingredienser och vänd sedan ner blandningen i filen och rör ihop allt till en smet.
  4. Lägg ett bakplåtspapper i en rund (eller avlång) brödform som rymmer 2 liter. Häll i smeten.
  5. Strö havregryn och ev.nötter över brödet.
  6. Grädda brödet längst ner i ugnen i ca 40 min. 
 
 

Kommentera här: