Kolarutor i långpanna

Chokladbotten med krämig kolaglasyr. En annan variant på "kärleksmums".
ca 20 st
- 2 ägg
- 3 dl strösocker
- 2 tsk bakpulver
- 4 msk kakao
- 1 msk vaniljsocker
- 1 1/2 dl mjölk
- 150 g smör (smält)
- 4 dl vetemjöl
- 150 g smör
- 1 1/2 dl strösocker
- 3/4 dl vispgrädde
- 3/4 dl ljus sirap
- 1 tsk kakao
- ca 1 dl kokos
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Tillsätt bakpulver, kakao, vaniljsocker, mjölk, smör och sist mjölet. Vispa allt till en slät smet.
- Häll smeten i en smord och bröad form, ca 25x35 cm. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min.
- Kolaglasyr: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och låt det koka upp under omrörning. Sjud blandningen på svag värme i ca 20 min (kan ta längre tid), tills den tjocknar. Rör om då och då. Bred ut smeten över kakan och strö över kokos. Låt kolan stelna lite innan du skär kakan i bitar.