Kolarutor i långpanna

 
 
Chokladbotten med krämig kolaglasyr. En annan variant på "kärleksmums". 
ca 20 st
 
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 150 g smör (smält)
  • 4 dl vetemjöl
Kolaglasyr
  • 150 g smör
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 3/4 dl vispgrädde
  • 3/4 dl ljus sirap
  • 1 tsk kakao
Garnering
  • ca 1 dl kokos

  1. Sätt ugnen på 180 grader. 
  2. Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Tillsätt bakpulver, kakao, vaniljsocker, mjölk, smör och sist mjölet. Vispa allt till en slät smet. 
  3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 25x35 cm. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min. 
  4. Kolaglasyr: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och låt det koka upp under omrörning. Sjud blandningen på svag värme i ca 20 min (kan ta längre tid), tills den tjocknar. Rör om då och då. Bred ut smeten över kakan och strö över kokos. Låt kolan stelna lite innan du skär kakan i bitar.
 

Kommentera här: