Hallon- & lakritskaka


Mitt första test att baka med lakrits! Kul med lite annorlunda..:) Denna kaka gjorde jag och brorsan när han fyllde år. En väldigt god kaka med bra blandning mellan hallon/lakrits. Inte särskillt vacker till utseendet dock, så det är tur att det finns florsocker ;)
ca 10 bitar
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
125 g smält smör
3 3/4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
2 dl hallon
1/2 msk maizena majsstärkelse
1 msk strösocker
4 Kick (lakritsbitar)
- Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker poröst.
- Blanda smör, mjöl och vaniljsocker och rör ner det i äggsmeten.
- Blanda hallon, maizena och socker. Rör ner det i smeten.
- Häll smeten i en form, ca 25 cm i diameter.
- Klipp ner Kick-lakritskolabitarna i smeten.
- Grädda kakan mitt i ugnen i 35-40 min. Låt svalna och sikta gärna florsocker över kakan vid servering. Serveras gärna med vaniljglass eller vispgrädde.