Hallon- & lakritskaka

 
 
Mitt första test att baka med lakrits! Kul med lite annorlunda..:) Denna kaka gjorde jag och brorsan när han fyllde år. En väldigt god kaka med bra blandning mellan hallon/lakrits. Inte särskillt vacker till utseendet dock, så det är tur att det finns florsocker ;)
 
 
ca 10 bitar
 
3 ägg 
3 1/2 dl strösocker
125 g smält smör
3 3/4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
 
Fyllning:
 
2 dl hallon
1/2 msk maizena majsstärkelse
1 msk strösocker
4 Kick (lakritsbitar)
 


 
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker poröst.
  2. Blanda smör, mjöl och vaniljsocker och rör ner det i äggsmeten.
  3. Blanda hallon, maizena och socker. Rör ner det i smeten.
  4. Häll smeten i en form, ca 25 cm i diameter.
  5. Klipp ner Kick-lakritskolabitarna i smeten.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen i 35-40 min. Låt svalna och sikta gärna florsocker över kakan vid servering. Serveras gärna med vaniljglass eller vispgrädde.
 

Kommentera här: