Fröknäcke

 
Varför inte testa att göra eget knäckebröd också..Mycket enklare än vad man tror och man kan ha i lite det man känner för. Det här är ett recept jag har gjort på ett otroligt lättbakat och gott knäckebröd. Detta receptet är även glutenfritt då det är mandelmjöl och fiberhusk istället för vetemjöl..
 
 
 
3/4 dl mandelmjöl
3/4 dl solrosfrön
3/4 dl sesamfrön
3/4 dl pumpafrön
3/4 dl linfrön
1 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2 dl vatten (kokande)
 
Garnering:
flingsalt
 

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Rör om ordentligt.
  3. Tillsätt olja och det kokheta vattnet. Rör om ordentligt tills smeten blir geléaktig.
  4. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper på en plåt, till en tunn kaka som täcker hela papperet. Ta bort det övre papperet och strö lite flingsalt över degen.
  5. Grädda brödet mitt i ugnen i 60-75 min. Låt brödet svalna och bryt det sedan i bitar.

Kommentera här: