Morotskaka



- 2 ägg
- 2 dl socker
- 3 dl rivna morötter (ca 1,5 st)
- 1 1/4 dl smält margarin (ca 100 g)
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
+ kanel att strö över kakan innan den gräddas.
- ca 100 g Philadelphia cream cheese
- 30 g margarin
- 1 1/4 dl florsocker
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker. Rör ner morötterna och smöret.
- Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och bikarbonat. Rör ner blandningen i äggsmeten.
- Häll smeten i en smord sockerkaksform (bröad med kokos). Strö över kanel.
- Grädda i ca 25 min (känn med sticka). Låt svalna.
- Rör ihop Philadelphiaost, margarin och florsocker. Bred över smeten på den kalla kakan. Strö över kokos.