Morotskaka

 
 
 
Mitt första försök att göra morotskaka. Just morotskaka har väl tidigare inte varit nån favorit för mej. Men denna blev jag bjuden på en av våra lördagsfikor på jobbet. Hur god som helst! Tack Lena för receptet :) 
 
 
  •  2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl rivna morötter (ca 1,5 st)
  • 1 1/4 dl smält margarin (ca 100 g)
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
+ kanel att strö över kakan innan den gräddas.
 
  • ca 100 g Philadelphia cream cheese
  • 30 g margarin
  • 1 1/4 dl florsocker
+ kokosflingor att strö över kakan.
 



  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Vispa ägg och socker. Rör ner morötterna och smöret.
  • Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och bikarbonat. Rör ner blandningen i äggsmeten.
  • Häll smeten i en smord sockerkaksform (bröad med kokos). Strö över kanel.
  • Grädda i ca 25 min (känn med sticka). Låt svalna.
  • Rör ihop Philadelphiaost, margarin och florsocker. Bred över smeten på den kalla kakan. Strö över kokos.

Kommentera här: