Mjölkchokladbollar med kokos
Supergoda chokladbollar med det lilla extra. Mjölkchoklad både i smeten och utanpå..:) Byt inte ut kaffet mot vatten, då blir dom lite för "snälla"..kaffesmaken behövs. ^^
25-30 st
4 dl havregryn
100 g smör (rumsvarmt)
1 1/2 dl florsocker
1 msk kaffe
1 msk kakao
1 msk vaniljsocker
150 g mjölkchoklad (smält)
Garnering:
ca 150 g mjölkchoklad (smält)
kokos
- Smula sönder havregrynen ordentligt med fingrarna i en bunke.
- Tillsätt smör och florsocker och blanda ihop det ordentligt med havregrynen. Tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och den smälta chokladen. Rör ihop allt till en smet.
- Ställ in smeten i kylen en stund så blir det lättare att rulla bollar.
- Ta ut smeten ur kylen och rulla bollar och lägg dem på en tallrik. Ställ in dem i frysen en stund.
- Garnering: Doppa bollarna i den smälta chokladen. Avsluta med att rulla dem i kokos innan chokladen har stelnat. Låt chokladbollarna stelna i kylen en stund.