Kuvertbröd med ost & oregano

 
 
 
 
 
 
 
 Perfekta små bröd att ha till maten, picknicken eller buffébordet :)  eller varför inte nu till påsk..
 
15-20 st
 
25 g jäst
1 1/2 dl vatten (fingervarmt)
1 1/2 dl filmjölk
1 tsk strösocker
1/2 tsk salt
2 tsk oregano
25 g smör (rumsvarmt)
5-7 dl vetemjöl
 
Garnering:
ca 50 g ost (riven)
oregano
 
Kom ihåg: 
aluminiumformarb
 


 
  1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vatten och filmjölk. Rör om tills jästen lösts upp.
  2. Tillsätt socker, salt, oregano, smör och mjöl, lite i taget. Knåda degen kraftigt i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min. 
  3. Rulla bollar av degen och lägg dem i aluminiumformar. Skär ett kryss i dem och strö på riven ost och oregano.
  4. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader.
  5. Grädda bröden mitt i ugnen i 12-14 min. Låt dem svalna i formarna. 

Kommentera här: