Jordnöts- & chokladformar

 
 
 
 
 
 
 
 
En riktig liten godsak i tre lager. Mörk choklad i botten, jordnötssmör i mitten och ljus choklad på toppen. Gott och enkelt att göra till fredagsmyset eller en trevlig gå bort present. Förra helgen var vi och firade farmor och då vart det bla ett påskägg med dessa som blev väldigt uppskattat. :)
 
ca 35 st
 
100 g mörk choklad, 70%
1 dl jordnötssmör med bitar
100 g mjölkchoklad
 
Garnering: Valfritt strössel
 

 
  1. Bryt den mörka chokladen i mindre bitar och smält den över vattenbad.
  2. Ställ ut ca 35 ischokladformar (aluminium) på en bricka. Fyll dem till 1/3 med mörk choklad. Ställ formarna i frysen i ca 5 min så att chokladen stelnar.
  3. Smält jordnötssmöret i en kastrull. Klicka det över den mörka chokladen. Ställ formarna i frysen i ca 5 min.
  4. Bryt den ljusa chokladen i mindre bitar och smält den över vattenbad. Fyll formarna med ljus choklad ovanpå jordnötssmöret. Dekorera med strössel. Ställ formarna i frysen för att stelna i ca 5 min. Förvara i kylskåp i en burk med tättslutande lock.

Kommentera här: