Makroner med chokladfyllning

 
 
 
 Första gången jag gjorde makroner (med brorsan t hjälp ska tilläggas) blev det med chokladfyllning.
Lite pilligt och tidskrävande samt kräver lite fingerfärdighet. Men resultatet blev riktigt lyckat!
 
 
Det här behövs till 25 st:
 
125 g sötmandel
4 äggvitor
2 msk socker
4 dl florsocker
 
Smörkräm:
 
100 g smör
1 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
2 msk kakao
 
Ugn: 150 grader
 
Gör så här:
  1. Skålla och mal mandeln. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt strösocker lite i taget under vispning.
  2. Vispa till en blank maräng. Sikta ner florsocker och rör i mandeln. Blanda försiktigt.
  3. Spritsa eller klicka ut 50 kakor, stora som en femkrona på en plåt med bakplåtspapper. Låt vila i 30 min så makronerna inte spricker i ugnen. Grädda i 12-15 min (långt ner i ugnen, annars spricker dom). Låt dom sedan kallna.
  4. Smörkräm: Vispa ihop smör, florsocker, vaniljsocker, äggula och kakao till en fluffig kräm. 
  5. Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och lägg ihop med de resterande. 
Förvaras sedan i kylskåp för att inte smörkrämen ska smälta!
 

Kommentera här: