­
Sweet things - made by me - Chokladkaka med apelsin och dumlekola

Chokladkaka med apelsin och dumlekola

 
Denna goda chokladkaka blev det till förra veckans aktivitetsplaneringsmöte.
Väldigt enkel att göra och gott med lite annorlunda smak av apelsin i. 
 
 
  • 8 - 10 bitar
150 g smör
3 dl strösocker
2 ägg
1 msk vaniljsocker
1/2 krm salt
3/4 dl kakao
rivet skal av 1 apelsin
1 1/2 dl vetemjöl
12 dumlekolor
 
topping:
 
färdig chokladsås
rivet skal av 1/2 apelsin
 

Gör så här:
 
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant som mäter ca 24 cm i diameter. (tex.vanlig "kladdkaksform")
  3. Smält smöret i en gryta som är tillräckligt stor för att rymma hela smeten. Ta grytan från värmen och rör i socker, ägg, vaniljsocker, salt, kakao och apelsinskal. Blanda noga. Rör sist i mjölet.
  4. Häll smeten i formen. Tryck ner dumlekolorna lite här och där. 
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Kakan är färdig när den fortfarande är lite kladdig i mitten, prova med sticka.
  6. Låt svalna. Ringla chokladsås över kakan och dekorera med rivet apelsinskal.
 
 
 

Kommentera här: