Chokladkaka med apelsin och dumlekola

 
Denna goda chokladkaka blev det till förra veckans aktivitetsplaneringsmöte.
Väldigt enkel att göra och gott med lite annorlunda smak av apelsin i. 
 
 
  • 8 - 10 bitar
150 g smör
3 dl strösocker
2 ägg
1 msk vaniljsocker
1/2 krm salt
3/4 dl kakao
rivet skal av 1 apelsin
1 1/2 dl vetemjöl
12 dumlekolor
 
topping:
 
färdig chokladsås
rivet skal av 1/2 apelsin
 

Gör så här:
 
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant som mäter ca 24 cm i diameter. (tex.vanlig "kladdkaksform")
  3. Smält smöret i en gryta som är tillräckligt stor för att rymma hela smeten. Ta grytan från värmen och rör i socker, ägg, vaniljsocker, salt, kakao och apelsinskal. Blanda noga. Rör sist i mjölet.
  4. Häll smeten i formen. Tryck ner dumlekolorna lite här och där. 
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Kakan är färdig när den fortfarande är lite kladdig i mitten, prova med sticka.
  6. Låt svalna. Ringla chokladsås över kakan och dekorera med rivet apelsinskal.
 
 
 

Kommentera här: