Bullar med hallon och vit choklad

 
Forma dina bullar som hjärtan :) 
Inte helt enkla att få till snyggt, men kul att göra nån annan utformning på bullarna än som de oftast annars ser ut!
Arbetskompisarna fick agera provsmakare och det blev bra betyg :) 
 
30-35 st
 
50 g jäst
5 dl mjölk (ljummen)
2 krm salt
1 dl strösocker
2 tsk kardemumma
1 msk vaniljsocker
150 g smör (rumsvarmt)
11-13 dl vetemjöl
 
Fyllning:
50 g smör (rumsvarmt)
ca 250 g hallon (frysta el.färska)
3/4 dl strösocker
100 g vit choklad (riven)
 
Pensling:
1 ägg
 
Garnering:
2 msk florsocker
100 g vit choklad
 
Gör så här:
 
  1. Smula jästen i en bunke och lös upp den i mjölken.
  2. Tillsätt salt, kardemumma, vaniljsocker, smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen ordentligt i några min.
  3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
  4. Kavla ut degen till två plattor, ca 30x30 cm och bred på smör.
  5. Mosa hallonen lite lätt och bred ut dem. Strö över socker och vit choklad.
  6. Rulla ihop båda plattorna, var för sig, från båda långsidorna tills de möts på mitten. Skär dem i ca 2 cm breda bitar och lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader.
  7. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och grädda dem mitt i ugnen i 7-9 min.
  8. Pudra bullarna med florsocker och ringla över smält, vit choklad när de kallnat.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: