Vit chokladkladdkaka med hallon och mandel

 
 
 
Varje möte bör innefatta en god kaka ;) Så denna gång blev det denna..
Kom ihåg att sikta i mjölet - då blir kakan luftigare!
 
100 g smör
150 g vit choklad
3 ägg
2 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl (siktat)
skal av 1 citron
1 nypa salt
100 g kesella
2 dl hallon
1 dl flagad mandel (rostad)
 

Gör så här:
 
  1. Smält smöret och lägg i chokladen, rör tills chokladen är helt smält.
  2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker fluffigt. Vänd ner vetemjöl, citronskal, och salt. Tilsätt kesella och sist chokladblandningen.
  3. Häll smeten i formen och tryck ner hallonen. Toppa med flagad mandel. Baka i 160 grader i 25-30 minuter.
 
 

Kommentera här: