Vanliga kladdkakor

K
 
 
Kladdigt och chokladigt toppat med lite extra choklad..kan det bli så mycket bättre! 
Kladdkakan är väl ändå nåt av det godaste (och enklaste) att knåpa ihop..
Dessa ska dock inte jag mumsa på..de har lämnats vidare till Maria för vidare transport till klubbens årsmöte imorrn. Hoppas det ska smaka ni som ska dit :)
 
Detta är alltså en helt vanlig kladdkaka. Vill man toppa med nåt uppepå gör man det, annars inte.
Jag valde denna gång att marmorera med färdig chokladsås innan gräddning, ha på lite extra efter gräddning och sedan dekorera med chokladlöv.
 
Detta behövs:
 
100 g smör
200 g mörk choklad
3 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl (siktat)
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
ev. färdig chokladsås (tex. drOetker)
valfria dekorationer..
 

Gör så här:
 
  1. Smält smöret och häll över chokladen, rör tills chokladen är helt smält.
  2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker fluffigt. Vänd ner mjöl och salt. Tillsätt sist chokladblandningen. 
  3. Häll smeten i formen. Marmorera ev. med chokladsås och baka i ugnen i 170 grader (mitt i ugnen) i ca 15-20 min. 
 
 
 

Kommentera här: