Fullkornslimpa med yoghurt

 
 
Av detta receptet blir det 2 st limpor. 
Gott och enkelt!
 

50 g jäst
4 dl mjölk (ljummen)
50 g smör (smält)
2 dl naturell yoghurt (3%)
2 tsk salt
4 dl fullkornsvetemjöl
1 dl vetegroddar
10-11 dl vetemjöl
 

  1. Smula jästen i en bunke och lös upp den med mjölken.
  2. Tillsätt smör, yoghurt, salt, fullkornsmjöl, vetegroddar och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen i några minuter och låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.
  3. Dela degen i två bitar och forma dem till limpor. Lägg deglimporna i varsin brödform, ca 1 1/2 l, smord eller täckt med bakplåtspapper.
  4. Nagga limporna med en gaffel och låt dem jäsa under bakduk i ca 40 min. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Pensla bröden med vatten. Grädda bröden i den nedersta delen av ugnen i ca 30 min. 

Kommentera här: