Fullkornslimpa med yoghurt

Av detta receptet blir det 2 st limpor.
Gott och enkelt!
50 g jäst
4 dl mjölk (ljummen)
50 g smör (smält)
2 dl naturell yoghurt (3%)
2 tsk salt
4 dl fullkornsvetemjöl
1 dl vetegroddar
10-11 dl vetemjöl
- Smula jästen i en bunke och lös upp den med mjölken.
- Tillsätt smör, yoghurt, salt, fullkornsmjöl, vetegroddar och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen i några minuter och låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.
- Dela degen i två bitar och forma dem till limpor. Lägg deglimporna i varsin brödform, ca 1 1/2 l, smord eller täckt med bakplåtspapper.
- Nagga limporna med en gaffel och låt dem jäsa under bakduk i ca 40 min. Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla bröden med vatten. Grädda bröden i den nedersta delen av ugnen i ca 30 min.